Geen versobering, maar vernaobering bij Trekkertrek Nieuw Wehl

Genoeg sobere verhalen rond de crisis. In Den Haag wordt er al genoeg bezuinigd. De regionale politiek noemt Naoberschap als hét toverwoord, maar daarvoor moeten mensen de buurt natuurlijk wel kennen. Waar kan men dan beter samenkomen dan op de gezelligste trekkertrekwedstrijd van de regio? Trekkertrek Nieuw Wehl doet niet mee aan de bezuinigingen en breidt het evenement dit jaar uit naar twee dagen. Op zaterdag 20 en zondag 21 juli brullen de standaardtractoren weer over de baan. Ook wordt er naast de baan veel aandacht besteed aan gezelligheid voor alle leeftijdscategorieën. Zo is er dit jaar een tentfeest met liveband en zijn er extra activiteiten voor de jeugd.   

Trekkertrek Nieuw Wehl vindt dit jaar voor de 4de keer plaats. “We hebben de entree- en horecaprijzen sinds het eerste jaar bewust niet verhoogt. We vinden het belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen een leuke dag hebben. Onder andere daarom hebben kinderen onder de 12 jaar gratis entree. Zo houden we een dagje uit voor iedereen toegankelijk” vertelt Remco van Straaten.       

Wie krijgt het zwaar op de baan?

Tijdens Trekkertrek Nieuw Wehl staan er weer veel regionale deelnemers op de baan. Wie gaat er het verste komen en welke tractoren krijgen het zwaar? Daarnaast wordt er voor het eerst een nieuwe klasse verreden, de duoklasse. “Deze klasse is uniek in de regio” geeft Barry Baars aan. Er staan dan niet één maar twee trekkers tegelijkertijd voor de sleepwagen. Omdat we voorgaande jaren zo snel vol zaten qua deelnemers hebben we er dit jaar voor gekozen om op zaterdagavond al te starten met de wedstrijd. Zo konden we meer deelnemers blij maken met een startplek.” 

Dansen, springen en uit je dak gaan

De Achterhoek staat bekend om haar vele tentfeesten. Door de uitbreiding naar de zaterdagavond wordt deze traditie ook in Nieuw Wehl in stand gehouden met een ‘ouderwets gezellig’ tentfeest voor jong en oud. Om er een knallende avond van te maken is de hulp ingeschakeld van de coverband X-static. Alle denkbare muziekstijlen komen voorbij: Van de nieuwste tophits tot tijdloze klassiekers die iedereen herkent. Stoere rock, zwijmelende ballads en alles wat daar tussenin zit. Bas Teunissen vult aan “we gaan voor een lekker ongedwongen sfeer waarbij bezoekers kunnen dansen, springen en keihard meezingen. Op zondag wordt het muzikale programma compleet gemaakt met DJ Henry van Vossen.”

Terug naar de eenvoud

Kinderen gamen er wat af tegenwoordig. Ze vergeten bijna om buiten te spelen. Daarom gaat Trekkertrek Nieuw Wehl terug naar de eenvoud. Wie wil er niet in de zandbak spelen of opgemaakt worden tot prinses of stoere leeuw? Dit alles wordt aangeboden naast de springkussens en knutselkraam van de Negelaer Creatief. Alles is overzichtelijk bij elkaar geplaatst zodat ouders hun kind niet uit het oog hoeven te verliezen. Kortom een dag vol buitenplezier.

Trekkertrek Nieuw Wehl wordt op zaterdag 20 vanaf 18.00 en zondag 21 juli vanaf 09.30 uur gehouden aan de Mgr. Hendriksenstraat te Nieuw Wehl. De entree bedraagt € 5,- per dag (kinderen onder de 12 jaar gratis entree). Kijk voor meer informatie op onze website www.trekkertreknieuwwehl.nl of volg ons op Facebook en Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *